Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Published 8:31 μ.μ. by with 0 comment

Φανατισμού «επιστράτευση»



«Ονομάζομαι Θεόφιλος Καΐρης , εγεννήθην και κατοικώ εις Άνδρον ,ετών 68 , διδάσκαλος και θεοσεβής την θρησκείαν.

Ερ. Κατηγορείσαι επί προσηλυτισμώ και διαδόσει νέας θρησκείας αγνώστου . Τι απολογείσαι; 

Απ. Ούτε εισηγητής , ούτε ιδρυτής νέας θρησκείας είμαι , διότι φρονώ ότι τούτο δεν είνε έργον ανθρώπου , καθόσον τα τοιαύτα είς δύναται, ο εκ του μηδενός παραγαγών το Σύμπαν . Η θεοσέβεια δεν έχει άλλον διδάσκαλον ει μη μόνον τον Θεόν , καθότι αυτή είνε απόρροία της ηθικής του Θεού επομένως , ως προείπων, ούτε καθιδρυτής είμαι της θεοσεβείας, ούτε προσηλυτιστής υπέρ αυτής…..»

 Η άρνηση ή η απορία για τον λόγο ύπαρξης της λογικής σύγκρισης «μορφών» και αξιών , καθώς επίσης και κατά της κριτικής επί των θρησκειών ως κοινωνικό εποικοδόμημα , εκμεταλλεύεται , επιμελώς και «χαρισματικά» από κάποιους που ορθώνουν έναν τοίχο αυστηρού ηθικού βίου , προερχόμενο από ελληνορθόδοξες νοοτροπίες .

 Όπως πριν 100-150 οδηγήθηκε ο Καΐρης στον θάνατο από την χριστιανική ορθόδοξη εκκλησία , εξακολουθούν και σφυρίζουν σήμερα τον ίδιο σκοπό καθοδηγούμενοι από το αρχέγονο ένστικτο της αυτοσυντήρησης -καθότι εξαρχής σύμμαχοι της άρχουσας τάξης- να διαμαρτύρονται για την υπαρκτή ή ανύπαρκτη κατά το όπως θέλει ο καθένας μας κοινωνικο-πολιτική αθλιότητα . 

 Διαφημίζοντας την ουτοπία του απόλυτου ήθους , αναζητούν άλλοθι. Απειλούμενοι από το ρεύμα της αθεΐας / αδιαφορίας , κραυγάζουν για την ανάγκη της διατήρησης της θρησκευτικότητας του λαού . Διακρίνουν την ανάγκη «ελπίδας» στην καθημερινότητα και φροντίζουν να την «παρέχουν».

 Ένας ουράνιος θησαυρός , μια φανταστική υπερπαραγωγή , μια διπλή υπόσταση για την ομήγυρις της θρησκείας . 

Δύο δρόμοι , δύο θεοί . Ένας δημιουργός και ένας λυτρωτής , δύο δρόμοι και για τους οπαδούς , ο πρώτος για να εξυπηρετήσει της μεταφυσικές και πολιτικές τους ανάγκες , ο θεός του «λίαν καλόν» και της «εκκλησίας των αρχόντων» , των ευσεβών και του κράτους , η βασιλεία του θεού χωρίς θεό . Ο δεύτερος το «όπιο» - το φάρμακο για την κακομεταχείριση της ελπίδας τους ανθρώπου από τον πρώτο θεό - για μία καλύτερη ζωή , η λύτρωση από την κατάντια της απελευθέρωσης από τον παράδεισο , μπροστάρης στην υπέρβαση του ανθρώπου . Άλλη μια ανακάλυψη των ιερέων για να διορθωθεί το χάσμα μεταξύ επίγειας και ουράνιας βασιλείας , δημιουργού και λυτρωτή , ο θεός της μετάθεσης των προβλημάτων του ανθρώπου στο «επέκεινα» . 


 Εξού και η άρνηση στην κριτική κατά τους, κληρονομώντας τα πάντα , κρίνουν και κατακρίνουν ιδεολογίες και πολιτισμούς , χρησιμοποιώντας το ήδη υπάρχον αντιφατικό υπόβαθρο δημιουργού - λυτρωτή , σε κατηγορούν σαν νεοεποχίτη , υποκινούμενο από μασόνους κ.α. εάν στραφείς κατά τους. Σαν φορείς της μία και μοναδικής αλήθειας προστάζουν την σωτηρία ημών των «παγανιστών» συκοφαντώντας προς όλες τις κατευθύνσεις . Ποντάροντας στην ελλιπή ενημέρωση και ημιμάθεια , βάλουν κατά των πάντων αρνούμενοι την ισότιμη και ελεύθερη συμμετοχή επικαλούμενη λόγους «εθνικής ενότητας» .

 Η εμφάνιση αρκετών αρχαιο/πατριδο - λάγνων δίνουν την απαραίτητη τροφή για την σπίλωση της κληρονομιάς του ελληνικού πνεύματος . Όπως και η παρουσία των φανατικών χριστιανών που αρνούνται να χωνέψουν το διαχρονικές αξίες της ελληνικής φιλοσοφίας . Όλοι μαζί δημιουργούν έναν κατασταλτικό μηχανισμό ανάλογο του αμερικανικού Μακαρθισμού . Ένα κλίμα που είναι σχεδόν αδύνατο να το ανατρέψεις , μια επαναλαμβανόμενη κατάσταση παλιά όσο και η ανθρώπινη κοινωνία. Ένα κλίμα που προσπαθεί να καθοδηγήσει και σώσει τον κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο μέσα από τα κανάλια της τυφλής αρχαιολατρικής πόλωσης ή της αληθοφάνειας της εκκλησιαστική ζωής . 
  
 Θριαμβολογούν οι φανατικοί ορθόδοξοι για το γνήσιο της πίστης τους κατά των ρωμαιοκαθολικών και προτεσταντών . Θριαμβολογούν κατά των μη χαρισματούχων θρησκειών και αιρέσεων . Θριαμβολογούν κατά του Ελληνισμού θανατώνοντας το ήθος του , συγκρίνοντάς και κατατάσσοντας τον στην ίδια κατηγορία με την ανόητη φυλετική ουφολογία του Φουράκη και της «Ομάδας Ε» . Με τον Κεραμίδα και τα διαστημόπλοια γεμάτα με Εβραίους , με τον Λιακόπουλο και της τηλεοπτικές προσφορές του .

 Δεν γνωρίζουν έτσι και αλλιώς άλλη τακτική , αφού την ίδια χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα ζητώντας την χαμένη τους εθνική ταυτότητα κατασκευάζοντας αποδείξεις ότι οι αρχαίοι Ρωμαίοι ήταν Έλληνες , με απώτερο σκοπό την αναγέννηση της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας .

      edit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου