Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Published 8:54 μ.μ. by with 0 comment

H μεσότητα της πολιτικής και θρησκευτικής ελευθερίας



Η έννοια του μέτρου , της μετριότητας και της μεσότητας , στην σημερινή ζωή μάλλον τείνει προς το αντίθετο .

Οι αρετές είναι η αρχή και το τέλος στην αναζήτηση της πραγματικής μεσότητας , ο δρόμος προς αυτές δεν περνά ούτε μέσα από σέξι δημοκρατικές κοινωνίες της δήθεν πλειοψηφίας , δεν περνά μέσα από κοσμοκράτορες και υποκατάστατα του θείου και ούτε από πατρικές/φυλετικές διδασκαλίες.

Ο Νους (εγκέφαλος) καθοδηγεί το σώμα και ορίζει τα μέτρα για τον καθένα μας , η σύνεση –  φρόνηση και ευβουλία είναι κοινά χαρακτηριστικά για όλους μας  .  Ο ορθός λόγος και η ελευθερία επιλογής εξαφανίζονται μέσα στην σημερινή «μετριότητα» .

Τις αρετές αυτές καταρρακώνει  ο κάθε ‘δημοκράτης εθνικιστής’ και πονεμένος χρυσαυγίτης  και τις επικαλείται μόνο όταν τον συμφέρει  , όπως και την δημοκρατία ,  που φυσά από τα μπατζάκια τους σε διάφορες κατευθύνσεις.

Οι αρετές που λέτε έρχονται μόνο για να καλύψουν φοβίες , ταμπού και προκαταλήψεις , οι πασόκοι που άξαφνα έγιναν εθνικιστές , οι ευπατρίδες δεξιοί , οι αλβανοδιώκτες της καρέκλας και τέλος τα ακροδεξιά εθνικιστικά φερέφωνα  , όλοι αντιγραφείς των γερόντων , οποιοδήποτε γερόντων χριστιανών και μη , που τους θεωρούν υποδείγματα και τους δίνουν καθολική εξουσία .

Πάρτε παράδειγμα τα παιδιά με τα μαύρα μπλουζάκια που είναι υποτακτικά στελέχη στην αρχηγική κάστα της Χ.Α. και συνήθως πλέουν σε ένα πέλαγος κενοδοξίας και ματαιοδοξίας , οι υπόλοιποι εθνικιστές εκτός Χ.Α. αλληλο-αποκλείονται , αλληλο-αναθεματίζονται και αλληλο-αφορίζονται μεταξύ τους. Το πολύ πολύ από την σφαγή να βγουν κάνα δύο σταρ .

Ποιος ο λόγος λοιπόν ? 
Ρίζα όλων των κακών η φιλογυνία (για όλα φταίνε οι γκόμενες , όπως λέει και ο Μέγας ο Βασίλειος)
Και οι γκόμενες και οι αλβανοί ,οι τούρκοι , η σημαία ,η εοκ , η τρόικα και ο πάτος του κουβά .


Στα άκρα χρυσαυγίτες μου !!!
Εκ του ασφαλούς πίσω από μια καρέκλα , μια οθόνη κι ένα βόλεμα . Φοβάστε τους Αλβανούς που θα σας  πάρουν την θέση (από την καφετέρια μάλλον!!) .

Φοβάστε τους Τούρκους μην και μπουν στην εοκ (γιατί ξέρεται καλά τη είναι η εοκ) .

Φοβάστε  τον άτιμο τον Φαήλο που σας εμπνέει ένα επίπεδο ήθους και ετοιμότητας , βάση της οποίας θα επιτύχετε τρομάρα σας  την εκκοσμίκευση της κοινωνικής - οικονομικής  και πολιτικής  ζωή της χώρας τούτης , απορρίπτοντας και υιοθετώντας συγχρόνως όλους τους πολιτικούς χαρακτήρες , για να βρίσκεστε πάντα στα «μέσα» και στα «άκρα» , υποταγμένοι στην μεταλλαγμένη παρθενία σας  , σαν τα κινούμενα σχέδια μόνο που είστε  «κινούμενες ιδεολογίες».

Φοβάστε το καράτε και το βαράτε , τα άστρα και την παγιατάκη , τον θείο τον Νίκο που είναι Μουσουλμάνος και Ιεχοβάς και έχει τον διάολο μέσα του , το heavy metal και τα λοιπά δυτικό-φερμένα άσματα . 

Είναι τα δημοκρατικά μιμίδια που ευδοκιμούν στην χώρα μας .

Η ελευθερία που σας δίνει το δικαίωμα να θεωρείται  την «γυναίκα» (ή ότι άλλο θέλετε σε χαρακτήρα και ιδιότητα ) σαν πηγή όλων των κακών , ευκαιρία για μάχη !!!
Να κερδίσετε και να επιβάλετε την υποδούλωση , την υποταγή και την χειραφέτηση που γουστάρετε και δεν τολμάτε να πείτε.

Η ελευθερία της πολιτικής έκφρασης και επιχειρηματολογίας του εθνικισμού είναι σαθρή , όλοι απείρως ανώτεροι , κινούμενοι σε πολλαπλά επίπεδα , σαν άγγελοι επαναστατημένοι κατά του θεού «υπερηφάνως παρά γνώμη του κτίσαντος» , δρουν για να διασπούν και να αλλοιώνουν την κοσμική εξουσία και τους ‘κοσμοκράτορες’  , παρόλα αυτά στο τέλος πάντα πάνε «εκ δεξιών» και στο «κεφάλαιο» εφησυχασμένοι από το έργο τους . Απαθείς πια στην προσπάθεια της αυτόνομης πορείας του ανθρώπου .

Οι ‘δημοκρατικές’ αυτές δυνάμεις  είναι και θεολογικά φιλοσοφημένες , όλοι και ο καθένας με ξεχωριστό περιεχόμενο . Ταμπουρωμένοι στην εκκλησία  , στα φράγκα της , «καθόλου πάσης σχέσεως και απειράκις απείρως ανώτεροι» , παράγοντες συνοχής και διακυβέρνησης της χώρας , υπερτέλειοι . Πως γίνεται και τους έρχονται όλα εκ του Πατρός , δια του Υιού και εν αγιώ πνεύματι , δεν το έχω καταλάβει ….. 

Η προσέγγιση βέβαια τον δύο ‘θρησκευτικών’ άκρων του ελληνισμού δεν λείπει , ελληνοχριστιανισμός γαρ , είναι αυτοί που ψηλαφίζουν τον θεό και τον διάβολο , τον βασιλέα και τον δούλο , και μένουν πάντα «εν παντελή αγνωσία» , οι εκ του παγανισμού προερχόμενοι , διαμεσολαβητές πάντα στην αντιπαλότητα , κρατούντες και το σύμβολο της θρησκευτικής τους πίστεως και το σύμβολο του πολιτικού τους αγώνα , μετασχηματίζονται και μεταβάλλονται αναλόγως. Προσπαθώντας μάταια , καταφέρνουν μόνο να είναι πάντα αποπροσανατολισμένοι , μετά όμως από μια βαθιά αυτοκριτική.... Διακατέχονται σχεδόν πάντα από αισθήματα ανασφάλειας και απεγκλωβισμού από τον Ελληνισμό και τις αρετές του σε βαθμό ανάλογο της αυτοκριτικής τους στην πολιτική σκηνή .

Στην προσπάθεια να απεγκλωβίσουν τον Θεό (σαν αυτονομία σκέψης) από μέσα τους και να ικανοποιήσουν τα έμφυτα πολιτικά πάθη τους , αμφιταλαντεύονται στην άρνηση ή αποδοχή  , του «εγώ» ή του Ελληνισμού .

Χωρίς στόχο και όραμα προσπαθούν να στρατευθούν για να επιδιώξουν μια επιφανειακή αίσθηση απελευθέρωσης και αυτοκυριαρχίας .

Ουσιαστικά είναι μια διαστροφή που επιφέρει την τραγική  «μετριότητα» στην πολιτική ζωή , την διαστρέβλωση της λογικής , την αλλοίωση της πνευματικής ισορροπίας , θρησκευτικός δε αυτή η άκαρπη μεσότητα παρομοιάζεται από τους παπάδες ως «ούτε τον Θεόν αγαπήσει γνησίως ούτε τον διάβολον βδελύξεται αξίως» 

Η Μεσότητα του Αριστοτέλη , παραποιημένη όπως παρουσιάζετε, ταιριάζει γάντι στην σημερινή έννοια της μεσότητας που πλασάρει ο χριστιανισμός και ο σύγχρονος εθνικιστικός πολιτικός λόγος , μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει το «παρά-λόγο» το «παρά-φύσιν» , το α-λόγο των πολιτικών του  , την ανασφάλεια και την απογοήτευση .  Η ηθική και διανοητική αρετή του σημερινού εθνικιστή  Έλληνα , αφήνει στα χέρια του θεού τα της ηθικής αρετής , θέλοντας να αποκτούνται μόνο μέσο της βαθιάς πίστης και προσήλωσης , με αρνητικό αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή , στο κράτος και στο έθνος .

Οι κρατούντες θεούς και ανθρώπους εθνικιστές σκόπιμα διαστρεβλώνουν βασικές αξίες , «αρχή τον όντων και μεσότης και τέλος εστίν ο Θεός» , «εξ αυτού , και δι’αυτού και εις αυτών τα πάντα» , «Απαρχή Χριστός , μεσότης και τελειότης» , παρόλα αυτά η σύγχυση τους δηλώνεται πάντα «άρρητον τα θείον και ακατάληπτων» θέλοντας ο θεός τους να είναι υπερτέλειος , κυβερνήτης και δημιουργός . Οι ηθικές αρετές έρχονται δια μέσο εκπροσώπων , οι πολίτες είναι εκ φύσεως αναγκασμένοι να ζουν «κατ’εικόνα εαυτού» και να ακολουθούν , «εν κοινωνία εαυτού κατέστησε τον άνθρωπο» , σκλαβωμένοι πάντα στα λόγια και στην γραμμή της όποιας εξουσίας .

Τα όρια που θέτουν οι αρνητές της ευδαιμονίας «εξ ορατής τε , και αορατου κτίσεως» μετακινούν την μεσότητα στο παράλογο και κυλούν τον άνθρωπο , τον πολίτη στον βούρκο.

Η αμαρτία του εθνικισμού βάλει κατά της αυτόνομης και επαναστατικής συμπεριφοράς κάθε πολίτη που θέλει να ονομάζετε Έλληνας  , η χειραφέτηση του  από τον εθνικισμό οδηγεί στην αποστασιοποίηση και στην απομάκρυνση από τα ελληνικά ιδεώδη .

Η ανδρεία, η σωφροσύνη, η πραότητα, η ελευθεριότητα, η μεγαλοπρέπεια, η μεγαλοψυχία, η φιλία, η σεμνότητα, η αλήθεια, η καρτερία, το δίκαιον, η αιδώς, η φρόνησης κ.α. δεν μπορούν να υιοθετούνται από καμία πολιτική ή θρησκευτική ομάδα και να παρουσιάζοντα σαν απόκτημα τους . Κανείς δεν μπορεί να προσθέσει ή να αφαιρέσει κάτι χωρίς να επιφέρει την Νέμεση , ουδείς εφεύρε ή δίδαξε τις αρετές και τις αξίες που η ίδια η φύση χάρισε σε όλους και σε όλα το ίδιο . Δεν είναι τυχαίο που οι όροι : μέτριον-μετριότης-μέτρον-μέσον-μεσότης-συμμετρον-ίσον-ισότης , τείνουν να εξαφανιστούν με την πραγματική τους ερμηνεία.


«Μέτρα φυλάττεσθαι , καιρός δ επί πάσιν άριστος» 
      edit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου