Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Published 7:48 μ.μ. by with 0 comment

Ιδεολογικές υποκλοπές ....



«Όλοι είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό , όλοι έχουμε την ίδια αρχή...Η φύση μας παραγγείλει να είμαστε χρήσιμοι σε όλους τους ανθρώπους , χωρίς διάκριση ανάμεσα σε ελεύθερους ή δούλους , σε γεννημένους από ελεύθερους γονείς ή απελεύθερους» (Περί ευτυχισμένης ζωής, 24) 

«Είναι δούλοι. Όμως είναι και αυτοί άνθρωποι . όμως ζούνε κάτω από την στέγη. Δούλοι;  όχι, σύντροφοί μας στην δουλεία, όταν σκεφτούμε την δύναμη που έχει πάνω μας η ειμαρμένη, τόσο σ’εμάς όσο και σ’αυτούς» (Γράμματα στον Λουκίλιο αρ.47) 

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Μεγάλο Seneca Lucius Annaeus γιος του Σενέκα του πρεσβύτερου , Ισπανού στην καταγωγή .

Ο μεγάλος φιλόσοφος ποιητής και συγγραφέας έπεσε και αυτός θύμα τον παπαδοπλαστογράφων . 

Ανεξαιρέτως όλα τα χριστιανικά δόγματα και παραφυάδες αυτών θεωρούν και επιμένουν ότι πρώτη αυτοί διδάξαν την ισότητα των ανθρώπων και εκτός αυτού παραμείναν και παραμένουν ακόμα στο θεωρητικό επίπεδο .

«και γαρ εν ενί πνεύματι ημείς πάντες εις εν σώμα εβαπτισθήμεν, είτε ιουδαίοι, είτε έλληνες, είτε δούλοι, είτε ελεύθεροι»( Προς Κορινθίους Α ΧΙΙ 13) Αυτά «είναι» τα «θεόπνευστα» λόγια του Παύλου , αυτό ανέπτυξαν οι μαυροφορεμένοι ιδεολόγοι . 

Ο Σενέκας δε μάλιστα μπόρεσε και προχώρησε ακόμη και πιο μακριά για την εποχή του «Υπάρχουν δύο δημοκρατίες . Η μία μεγάλη και πραγματικά λαϊκή αγκαλιάζει θεούς και ανθρώπους . Δεν περιορίζεται σε τούτη ή την άλλη γωνία της γης και η πολιτεία που κατοικούμε δεν έχει άλλα όρια από τον ήλιο . Η άλλη, αυτή όπου μας έταξε η τύχη όταν γεννηθήκαμε (Αθήνα, Καρχηδόνα, Ρώμη) δεν περιλαμβάνει όλους τους ανθρώπους παρά ορισμένη μόνο ομάδα από αυτούς» (Περί Αργίας IV) 

Η παγκόσμια δημοκρατία του Σενέκα έγινε η παγκόσμια εκκλησία του θεού.....
Ο Σενέκας έγινε δικός τους όπως και ο Σωκράτης .... 


Ο «Άγιος» Ιερώνυμος δε - «βρήκε» (γράφτηκαν τον 3ο αιώνα) και επιστολές μεταξύ του και του Παύλου , μεταξύ το θεμάτων δε και το ότι ο Σενέκας δίδασκε τον χριστιανισμό στον Νέρωνα.....
      edit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου