Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Published 7:42 μ.μ. by with 0 comment

Η πλάνη , η απάτη και η παραπληροφόρηση των ρασοφόρων για την αρχαία Ελλάδα




Αρκετοί σύγχρονοι ορθόδοξοι ‘θεολόγοι και ερευνητές’ , για άγνωστους δικούς τους λόγους επιτίθενται συντεταγμένα κατά της αρχαίας Ελλάδας και της αυθεντικής πατρώας θρησκείας , χρησιμοποιούν επιχειρηματολογία που δεκάδες χρόνια τώρα απορρίφτηκε από το σύνολο του δυτικού πολιτισμού γιατί προήγαγε λυσσωδώς τον θρησκευτικό φανατισμό .

Η αρχαία και η σύγχρονη Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί , οι συγκεκριμένοι αυτοί  κεκαλυμμένοι  χριστιανοφασίστες είναι ανίκανοι να μαυρίσουν την ψυχή του Έλληνα , χριστιανού και μη .

Οι συγκεκριμένοι ‘θεολόγοι και ερευνητές’ μόνο και μόνο για να πρωτοτυπήσουν και για ανεβάσουν τις μετοχές τους στην στενή θεολογική κλίκα που περιδιαβαίνουν  ,  έχουν πέσει θύμα της δικιάς τους δεισιδαιμονίας και διαστροφής , είναι πρακτικά ανίκανοι  να προσδιορίσουν  την Ελληνική Θρησκεία και να ορίσουν το θείο  . Γιατί πρέπει να έρθουμε στα μέτρα τα δικά τους  ;

Τούτη η χώρα γέννησε τον ορθολογισμό , το φώς της σοφίας , την επιστήμη , την αγάπη και την ισότητα .

Εφόσον είστε ανθέλληνες , να φύγετε , να πάτε αλλού , στην  Κωνσταντινούπολη , στον Ιράν !!  

Το «Θεών τιμαί» σας είναι άγνωστο , με αυτή την λέξη έκφραζαν αυτό που αποκαλούμε σήμερα θρησκεία ,σαν λέξη ο θεός ή deus σήμαινε «ηρωικά λαμπρός» , σαν λέξη ήταν περιττή για την λατρεία , μιας και η κάθε επίκληση θεού γινόταν με όλα τα ονόματα του .

Στα Λήναια όταν ο κήρυκας έλεγε «καλέστε τον θεό» έλεγαν «Γιέ της Σεμέλης , Ίακχε , πλουτοδότη» Όταν βρίσκονταν σε έκσταση το διατύπωναν ως «ενθουσιασμός» και ο άνθρωπος χαρακτηρίζονταν «ένθεος» , «μέσα του βρίσκεται κάποιος θεός» . Η λέξη «θεός» χαρακτήριζε από τον Ηρόδοτο και μετά , τον θαυμασμό και την κατάπληξη , την θεϊκή αποκάλυψη μέσο χρησμών και μάντεων . Σαν «θεόν» ονόμαζαν επίσης την τύχη , τον φθόνο κ.α. Καλούμαστε τώρα να ονομάσουμε τους θεούς μέσα από την παραποιημένη έννοια της θεότητας .

Άλλη μία βλακώδες κατηγορία που συναντούμε είναι η «ανηθικότητα» των θεών από την βάση των μύθων . Ο αγώνας που κάνουν οι χριστιανοταλιμπάν με 'αποτελεσματικά' επιχειρήματα είναι δικαιολογημένος . Αλλά μόνο όταν πιστεύεις ότι οι μύθοι είναι πραγματικότητα και είσαι ψυχικά ανισόρροπος , άλλωστε τι άλλο θα μπορούσαμε να περιμένουμε από ανθρώπους που χαρακτηρίζουν πουτάνα την Αφροδίτη και παιδεραστή τον Δία , κατανοητό βέβαια εφόσον πιστεύουν στο παράλογο της γέννησης , του παραδείσου κι έχουν σκοπό ζωής την κατάργηση της ανθρώπινης φύσης για την τελική μεταθανάτια λύτρωση . Οι σύγχρονοι ‘ερευνητές’ θεωρούν τις 'ανήθικες΄ πράξεις των θεών ως τον λόγο 'παρακμής' και 'εξαφάνισης' της ελληνικής θρησκείας , τονίζοντας όμως μόνο την ανηθικότητα νομίζω ότι τους δημιουργείτε μια περίεργη αισθητική απόλαυση που δεν μπορούν να την νιώσουν στον χριστιανισμό, εξου και η διαστροφή τους !!!.

Η κριτική στους ποιητές και όχι στους θεούς ξεκίνησε από παλιά , ο Σόλωνας έλεγε «πολλά ψεύδονται αοιδοί» και ο Ξενοφάνης λέει  «Ο Όμηρος και ο Ησίοδος φόρτωσαν στους θεούς όλα ,όσα για τους ανθρώπους είναι όνειδος , κλοπές , μοιχείες και απάτες» , ξεχνούν όμως σκοπίμως ότι τα έξοχα αγάλματα των θεών και οι σπουδαίοι ελληνικοί ναοί δημιουργήθηκαν και διατηρήθηκαν για 800 έτη μετά τον Ξενοκράτη . Η κριτική άγγιξε την επιφάνεια και όχι τις ρίζες .

Οι ίδιοι οι αρχαίοι πολίτες κάθε πόλης μπορούσαν να εξουσιάσουν τους θεσμούς τους , σε αντίθεση με τους σημερινούς σκληροπυρηνικούς χριστιανοταλιμπάν που δεν αποδέχονται οτιδήποτε άλλο από αυτό που τους δίνουν οι γραφές επιδιώκοντας την αιώνια πνευματική ευτυχία με το όποιο κόστος . Στον αντίποδα όμως επιζητούν αξιώματα , δικαιώματα και αμοιβές από το κράτος . Ο Ισοκράτης έδωσε τα όρια λέγοντας «εκείνοι που καλλιέργησαν μέσα μας αυτόν το φόβο των θεών έγιναν αίτιοι να μην συμπεριφερόμαστε ο ένας στο άλλο σαν θηρία» βάζοντας τους μύθους στην σωστή κατεύθυνση . 

Ο επόμενος παραλογισμός των κρατούντων έρχεται με την ζήτηση δόγματος και θεϊκών νόμων . Προς τι όλα αυτά ? μήπως οι ίδιοι νομίζουν ότι κρατούν το γνήσιο ?. Τα δεκάδες σχίσματα , πολυπληθέστερα από αυτούς , διεκδικούν ακριβός τα ίδια γραπτά , κανένας τους δεν αλλάζει ούτε μια λέξη και όλοι τους , θεωρούν ότι έχουν την μοναδική σωστή πίστη !!!

Οι θεοί των Ελλήνων ποτέ δεν νομοθέτησαν , οι νόμοι και τα λόγια σοφίας που χαράζονταν απάνω στους ναούς εθεωρούντο ως ανθρώπινη προσπάθεια και όχι σαν εξ ουρανού αποκάλυψη . Η πολλαπλότητα των θεών συνεπαγόταν την τάξη και τον καταμερισμό , το μερίδιο της μοίρας . Η Ήρα στρέφετε εναντίων του Διός , ο Διόνυσος κατά του Απόλλωνος , η Αφροδίτη κατά της Άρτεμις . 

Ο νόμος και η ηθική ήταν για τους Έλληνες η ανθρώπινη σοφία .Δεν ήταν τυχαίο που η Δίκη είναι κόρη του Δία και της Θέμιδος «τρείς χιλιάδες αθάνατοι φύλακες του Δία υπάρχουν για τους θνητούς ανθρώπους πάνω στην πολυτρόφο γή , που παρατηρούν της δίκες και τα άσχημα έργα , τριγυρνώντας αόρατοι παντού στην γή» 

Χαρακτηριστική πράξη απελπισίας είναι η χρήση του σοφισμού και την φυσικής θεολογίας , νομίζοντας ότι θα υποβιβάσουν φύση των εθνικών θεών , αλλά ουσιαστικά υποβιβάζουν την ίδια την ύπαρξη τους .Ο Αρχέλαος μαθητής του Αναξαγόρα κατάληξε εξής «Το δίκαιο και το άδικο , το άσχημο και το όμορφο δεν υπάρχουν εκ φύσεως , αλλά καθορίζονται μόνο βάσει του νόμου , της αυθαιρέτως μεταβαλλόμενης ανθρώπινης συμβάσεως» Πως φαντάζει στα αυτιά του κάθε σκληροπυρηνικού που δέχεται μόνο τον λόγο του θεού ως δίκαιο ? 

Ο Πίνδαρος είχε δώσει το έναυσμα στην κριτική θεών και ανθρώπων λέγοντας «βάση νόμου πιστεύουμε σε θεούς και ζούμε έχοντας διαχωρίσει το άδικο από το δίκαιο» . Οι νομοθέτες των θρησκειών δεν αντέχουν την πραγματικότητα .

Ένας γιατρός περιέγραφε τις ψυχικές διαταραχές των νέων γυναικών ως εξής :
«οι γυναίκες αφιερώνουν στην Άρτεμη ότι μπορούν , ακόμη και πολυτελή ενδύματα , παρακινημένες από τους μάντεις , έτσι αφήνονται να εξαπατώνται» . Αλλάξτε την λέξη μάντεις με παπάδες και το όνομα Άρτεμις με ότι τραβά η καρδιά σας και ελάτε στο σήμερα. Κάτι ανάλογο με τα κιλά ταμάτων που μαζεύει ο κάθε άγιος τώρα , σήμερα .


Παντός η αδυναμία ορθού λόγου φαίνετε από την συνεχιζόμενη μέχρι και σήμερα δίωξη του Αριστοφάνη . Στις Θεσμοφοριάζουσαι βάζει ο παππούς έναν κατασκευαστή στεφάνων να παραπονιέται ότι ο Ευριπίδης του κατάστρεψε το επάγγελμα γιατί έπεισε τον κόσμο ότι δεν υπάρχουν θεοί . Κάτι ξέρει λοιπόν ο πάππους , ο χλευασμός τον εμπόρων της πίστης προήλθε από τους Έλληνες .
      edit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου